Yksi kommentoijistani kyseli pitsibaktushuivin ohjetta ja minä sen otin ilmaiseksi Ravelrystä ja vähän muokkasin siitä oman oloiseni. Alla siis muokkaamani ohje ja mukavannäköiset baktushuivit tuli tuolla tavalla.

Pitsibaktushuivin ohje:

Luo 4 silmukkaa.

Neulo 1. ja 2. krs aina oikein. Toista jatkossa kerroksia 3-10. 

3.krs : neulo kerroksen silmukat oikein kunnes jäljellä on 1 s, tee lisäys ( välissä olevasta langasta nosta lanka puikolle ja neulo silmukka kiertäen), neulo viimeinen silmukka oikein

4.krs : neulo kerroksen silmukat oikein

5.krs : neulo 2 s oikein, * langankierto, 2 oikein yhteen * toista kunnes jäljellä on 1 s, neulo se oikein

6.krs : neulo kerroksen silmukat nurin

7.krs : neulo kerroksen silmukat oikein, kunnes jäljellä on 1 s, tee lisäys, neulo viimeinen silmukka oikein ( tämä kerros on samanlainen kuin 3.krs)

8-10.krs : neulo kaikki kerrokset oikein

 

JÄLKIKIRJOITUS (lisätty 11.2.10 kun huomasin Poropeukaloystävääni neuvoessani, että tässä ohjeessahan oli jäänyt tärkeä juttu mainitsematta) : Itselläni on tapana nostaa aina joka kerroksen ensimmäinen silmukka ja neuloa joka kerroksen viimeinen silmukka oikein. Näin saan reunoista siistimmät. 

Kun huivissa on haluttu leveys, neulot muuten samalla lailla, mutta lisäyksen sijaan teetkin kavennuksen. Itse tein kavennuksen joka kerta neulomalla 2 s oikein yhteen. 

Pääasiassa olen tehnyt baktushuiveja kahdesta 50 gramman kerästä. Näin on helppo leventää ensin yhden kerän verran ja sitten kun ensimmäinen kerä on loppu, olen aloittanut kavennukset ja neulonut toisella kerän verran kaventamalla. 100 grammasta lankaa tulee sopivan kokoinen huivi, kun itse tykkään pitää huivin takin alla.

Lopussa olen tehnyt vielä samalla lailla kuin alussa, kaksi kerrosta aina oikeaa. ( Tuli muuten taas nämä pari kappaletta lisättyä jälkikäteen, kun pikasesti tuli tehtyä toi perusohje ja kaikki muu ohjeistus jäi kirjoittamati.)