Pikku Herra sairaslomalla korvatulehduksen vuoksi ja sen vuoksi vähän enemmän aikaa tehdä käsitöitä kuin normaalisti. Nyt valmistui Neiti Näpsälle uusi pipa, oikeasti ohjeen mallin nimi on Kurpitsanmallinen rastapipa. Ohje löytyy kirjasta nimeltä Hetaleita poropeukaloille.

Lankana olen käyttänyt Tekstiiliteollisuuden Primavera-lankaa, väri luonnonvalkoinen, sekä Novitan 7veljes-lankaa, väri musta. Itse olen ostanut aina yhden kerän pehmoista silkkivilla-lankaa ja toinen lanka on aina joku mitä löytyy omasta lankavarastosta. Lapselle varsinkin minusta miellyttävämpää, että korvan ja ohimon kohdat ovat pehmoista lankaa. Päälaella olevalla langalla ei ole niin merkitystä.

Mielenkiintoinen väriyhdistelmä, ja tämän ehdotti Neiti Näpsä itse. Hänellä oli samanlainen pipa aiemmin, vaaleanpunasävyisenä. Se meni kuitenkin Jyväskylän serkulle (siskon kaksosista toiselle, siis Kiekulle), kun pipa oli vähän pieni. meidän neitille. Siitä äitinikin sitten innostui, kun sai vielä ohjeen käsiinsä (pienten netti- ja kirjastosurffailujen jälkeen), ja on tehnyt n. 10 pipaa serkuille ja tuttujen lapsille ym.

Mukava ohje ja nopea tehdä. Kannattaa kokeilla. Kukkamallin pipaan löysin googlaamalla hakusanalla virkattu kukka. Sieltähän löytyi vaikka mitä malleja. Kyllä tämä nettiaika on helppoa ja melkein aina löytää vastauksen tosi nopeasti.

Tietystä piti lisätä myös Pikku Herran tekemä piirrustus, jonka hän teki tänä aamuna magneettipiirustustaululle. Kuvassa tähdet ja auto.