Vihdoin kerkiän taas raapustamaan jotakin tänne blogiini. Nyt onkin paljon kerrottavaa.

Viikko sitten oli täällä Riihimäellä Neuleilta, Kansainvälisen neulepäivän kunniaksi. Sukkula ja me Poropeukalot (käsityöporukkamme) olimme järjestämässä iltaa. Päivällä Sukkulassa oli hurja lanka-ale, ja langat menivätkin hujauksessa loppuuun. Illalla porukka kokoontui valmistelemaan Neuleiltaa kerhotalolle (minä tosin vasta töiden jälkeen). Klo 18 alkaen alkoi väkeä kokoontua iltaan ja kuulin, että noin sata henkeä oli paikalla. Iästä ei ollut väliä ja meidän Pikku Herra ja Neiti Näpsäkin ilmestyivät kaikkien iloksi loppuillasta.

Ohjelmassa oli kahvittelua, arvontaa ja tilkkujen kasaamista. Riihimäkeläiset oli haastettu tekemään tilkkuja, 15x15 cm, jotta saadaan tehtyä jättiläispääsiäismunan lämmitin. Tilkkuja oli viikko sitten kerennyt kertyä n. 400 kappaletta. Mahdoton määrä ja lisää on tullut jälkikäteenkin. Pääsiäisen jälkeen tilkut pestään ja niistä tehdään tilkkupeittoja, jotka luovutetaan hyväntekeväisyyteen.

Tänään Poropeukaloiden kanssa ommeltiin taas tilkkuja yhteen. Minä sanoinkin, että kun oli valmiiksi katsottu värisommitelmat tilkuista, sai vain aivottomasti ommella, ja höpöttää rauhassa. Ihanaa ja nauru raikui taas porukan kesken. Yhteiskuntaa on autettu, kuten yksi käsityösisko sanoi.

Alla pari kuvaa vielä taidonnäytteistä, joita oli esillä neuleillassa kaikkien nähtävillä. Kiitos kaikille osallistujille. Oli ilo nähdä riihimäkeläisiä sankka joukko kasassa ja huomata, että käsityö yhdistää todella useita ihmisiä ja antaa voimaa, rentouttaa ja on jopa huumetta jollekin.