Täydellinen päivä ystävien kesken ja nauttien neulomisesta ja auringosta. Neulepäivä ystäväni Susin luokse oli sovittu parisen viikkoa sitten. Päivä osoittautuikin ilman puolesta suotuisaksi ja seuran puolesta täydelliseksi. Emäntä oli pistänyt antimien suhteen parastaan: tonnikala- ja mustikkapiirakkaa kun oltiin eka piha katsastettu ja lampaat, ja sitten iltapäivällä makoisaa savulohisalaattia. Niin suussa sulavaa ja herkullista.

Lankavaihtareita tehtiin vähäsen. Huomasimme, että kaikki halusivat päästä eroon aika lailla samantyyppisistä langoista, siksi ei suuren suuria vaihtareita tullut tehtyä, mutta kuitenkin jonkin verran. Alla kuva minun saaliista. Mielestäni paras on lanka edessä, joka päässyt jo puikoille. Se on tietysti Susin itse kehräämää lankaa, 100% suomenlampaan karitsavillaa. Siitä tulee pehmoiset ja jalkoja hoitavat kotisukat.

Lisäksi tuli 5 kerää kanervan väristä Woolia (huom! merinovillaa), 3 kerää luonnonvalkoista Bambinoa, 1 vyyhti Teeteen Kamena villalankaa, 1 kerä Pirta virkkauslankaa ja 1 vajaa kerä värikästä tikapuulankaa (edessä oikealla). Tikapuulangasta sain vinkin Terhiltä, että se on hyvää korttiaskarteluun. Loput omat langat päätyvät kirpparille lähiaikoina. 

Nyt sitten niihin lampaisiin. Susilla niitä on yhteensä 11, kaksi pässiä Rimpula (seurallinen poikamies) ja Irko (kävi syömässä herkkuleivät ja palasi mökkiinsä) olivat omassa aitauksessa sekä uuhet ja karitsat olivat omassa aitauksessa.  Pässeistä unohdin valitettavasti ottaa kuvia. Irko on rodultaann kainuun harmaa ja Rimpula väriltään mäyrä.

Alla kuva ensin Sokrusta, joka olikin upea poseeraaja ja ainut komia ruskea uuhi.

Sitten kuvaan pääsevät (vasemmalta) Hahtuva, Muru ja Särmä. Oikealla näkyy hieman Bonitaa ja Sokrua.

Sitten komia uuhi Bonita, joka on oikea herkkupeppu ja lauman johtaja. Se olisi syönyt kaikki kuivat leipäpalat, jotka toin lampaille. Vieressä Muru (musta lammas). Nämä ovat oikeat ystävykset, kun kulkivat usein rintarinnan.

Sitten kuviin pääsevät suloiset karitsat (taas vasemmalta), Helmi, Ulpu, Viuhti ja Tiuhti.

Lähikuva Helmistä.

Ja pitihän Helmin päästä pikaisesti maidolle. Aika hätäistä touhua oli kyllä, mutta kait imu on tehokas.

Kuvasin tietysti myös rukin, jolla syntyvät kehräten upeat itsetehdyt villalangat. Kuvaan on päässyt myös kissa, Viiru, joka Susin mukaan ei ole kovin seurallinen, mutta tällä kertaa osallistui koko ajan meidän seurusteluhetkiin (kun oltiin sisällä). Alalaidassa myös muutama vyyhti Susin lankaa.

Ja vielä upea kuva itse Viirusta, ylväs katse ja ylpeä itsestään. Oiva saalistaja myös: meinasi maljakko lentää lattialle, kun kärpästä jahtasi keittiön pöydällä.

Jotain sain aikaiseksin. Yksi tiskirätti valmistui (tosin ei ollut kuin reunat tekemättä) ja jatkoin myös Neiti Näpsän toppia.

Nyt on kuitenkin tartuttava sukkapuikkoihin ja nautittava karitsan villasta. Kiitos päivästä Susille ja Terhille ja tietysti eläinystäville.