Tänään menimme lasten kanssa sekä kaverini ja hänen pojan kanssa Krouvin kyläpäiville Lopelle. Keli kruunasi kaiken ja saimme nautiskella maalaismarkkinoista upeiden käsitöiden, työnäytteiden sekä makoisten antimien parissa. Lapset innostuivat kotieläimistä; koirista, hanhista, lampaista, lehmistä ja poneista. He ratsastivat pienen lenkin itsekin. Tosin ponia talutettiin tietenkin ja lapset olivat kyydissä.

Pikku Herra tuppasi karkaamaankin. Yhtäkkiä syömisen jälkeen häntä ei ollut missään. Kyllä poika on kuin Vaahteramäen Eemeli. Uteliasuus, pelkäämättömyys ja oma-aloitteisuus näkyy jo pojassa kummasti. Onneksi pienen etsiskelyn jälkeen hän löytyi. Siellähän hän oli hevoskärryjen (ei onneksi ollut hevosessa kiinni) päällä kiipeilemässä.

Matka päättyi mukavasti traktori kyytiin. Pieni lenkki ja aidot tikkunekut tekivät tehtävänsä ja uni tuli makoisasti Pikku Herrallekin, kun tultiin kotiin päikkäreille. Aurinko ja ulkoilu on ollut parasta tänään. Ihana nauttia lämmöstä ja vähäisestä vaatetuksesta.

Alla näkyy vielä pienet ostokset, jotka sujahtivat kassiini kyläpäiviltä: speltistä tehtyä näkkileipää (mausteena nokkonen ja mustikka), Musta kissa -tyrnisaippuaa ja pari kappaletta farkkupussukoita. Ostin kyllä vielä hiivaleipääkin, mutta se on jo syötävänä. Kiitos Joentaan kylän järjestäjille, oli antoisa päivä! Oli kiva nähdä myös Susi kehräämässä lankaa paikan päällä.