"Aamulla herätys sängystä pois. (Herätys klo 5.45.) Kiire jo pukemaan, pestäkin vois. Aamulla herätys sängystä pois, aamusta päivä alkaa." Näillä laulun sanoilla, alkoi valmistautuminen Rauman Pitsiviikon vierailulle. Poropeukaloita starttasi bussilastillinen tänään Riihimäeltä klo 7.02. Hiukan unihiekkaa silmissä (onneksi ei kuljettajalla), suuntasimme matkan Suomen lounaisrannikkoa.

Matkalla pysähdyimme ensin Humppilassa kahvilla ja ostoksilla Tilkkutexissä. Minä, joka en ole ompeluihminen juurikaan, sorruin ostamaan kangasta. Kyllä täytyy sanoa, että niin kivaa kangasta tämä oli ja valmiiksi suunniteltukin, että olihan tuota ostettava. Nyt on taas suunnitelmia pukin konttiin.

Sitten matka jatkui ja leppoisien käsityö- ja rupatteluhetkien jälkeen olimme yllättävänkin nopeasti Raumalla. Vanhaan kaupunkiin suuntasimme ja Pitsiviikon antiin tutustumaan. Minä ja Poropeukalo-sisko Marja kuljimme kimpassa. Useat sisustusliikkeet, kangaskauppa JättiSäkki, käsityöliikkeet ja pari vaatekauppaakin osui matkan varrelle.

Alla ensin JättiSäkistä ostetut kankaat, joista syntyy sohvalle lisää uusia tyynynpäällisiä.

Sitten löytyi pari kerää Nordian liukuvärjättyä Maija-lankaa sukkia varten Kajavan käsityö ja lanka -kaupasta. Siellä oli ainakin yksi pitsinnyplääjä tekemässä pitsiä ja näytti meille kuinka homma sujuu.

Sitten menimme mielestäni Rauman parhaaseen kauppaan eli Rauman Pellavaan ja Pitsiin. Sieltä matkaan tarttui maalaisromanttisissa tunnelmissa oleva puukori.

Lisäksi sieltä löytyi nypyläkaulakoru (jota en muistanut kuvata) sekä useita erilaisia nappeja ja kieppikoruja varten itse kieppiä.

Tuon liikkeen jälkeen päädyimme vaatekauppoihin, Monoon ja Busstop Clothingiin. Erilaisia vaatteita kuin yhdessäkään Riihimäen vaateputiikissa. Busstopista tarttui matkaan vinoraitainen t-paita ja Monosta punaiset kangaskengät.

Hyväntekeväisyyttäkin tuli sitten kannatettua. Kun ostin nuo Toms-merkkiset kangaskengät, niin joku orpolapsi saa samalla itselleen uudet kengät. Ajatuksena enemmän kuin mieltälämmittävä tieto. Toivon todella, että varmasti tarpeellisista kengistä pääsee nauttimaan lapsi, jonka elämä muuttuu kenkien myötä ja helpottaa hänen oloansa valtavasti. Erittäin miellyttävät kengät jalassa; kevyet, jalalle hyvin suunnitellut ja hengittävät.

Viimeinen ostos oli avaimenperä. Päkäpirtistä löysin huovutetun karkin. Englannin laku kulkee nyt aina mukanan.

Löytyihän yhdestä sisustusliikkeestä myös mukava lääkeboksi. Sopiva keittiön sivupöydälle.

Kiitos kaikille Poropeukalo-siskoille nauruaherskyvästä matkaseurasta. Terkkuja Äiteelle myös! Ja olipa Wanhan Rauman Kellarissa muuten loistava sitruunainen kalakastike lohen kanssa. Suosittelen Raumalla ja kyseisessä ravintolassa käyntiä jokaiselle lukijalle!