Myssyhän siitä tuli ja vielä itse suunnittelema. Salaiselta neuleystävältäni sain kaksi kerää Novitan Tempoa ja toisesta kerästä valmistui eilen virkattu myssy. Mieheni täti oli sopivasti löytänyt kirpputorilta 7 mm vanhan metallisen virkkuukoukun ja sillä myssy valmistui. Illan aikan telkkaria katsellessa sen tein.

Idea myssyn kuvioon on saatu Outo-piposta. Ville Lahtinen kertoi viime tammikuussa Vuokatissa miten hän sen valmistaa ja kaksi myssyä olen valmistanut jo samalla tekniikalla. Malli on ihan omasta päästä ja itselleni mieluinen. Päätä myöten menevät pipot kun eivät ole minusta kivoja. Huovutettu "kukka" syntyi tänä aamuna, kun halusin jotain myssyn koristukseksi. Tämä on siis ensimmäinen ihan itse suunniteltu Käsityövimman tuote. Saattaa jalostua, kun tekee näitä lisää vaikka joulupukin konttiin.

Myssyn muoto on vähän kuin baskerissa, muttei kuitenkaan.

Ja sitten "kukasta" lähikuva. Aika hyvä tuli, itse olen ainakin tyytyväinen. Huovutusta kun on tullut harrastettu aika vähän.

Eilen käytiin muuten mieheni kanssa kaksin Helsingissä. Olin googlannut lankakauppoja ja neljässä tulikin käytyä. LankaDeli (Malminrinne 1 B -Marttakahvilan vieressä), Novitan lankapuoti, olikin tunnelmaltaa paras. Lisäksi kävin Fiinaneuleessa (Annankatu 20), Menitassa (Korkeavuorenkatu 20) - aivan upea lankavalikoima ja sitten poikkesin pikaisestai Priimassa (Mäkelänkatu 54 B, 3.krs) - aivan mahtavat avarat tilat ja upeita lankoja. Lankoja ei tullut paljoon ostettua. Ainoastaan Menitasta maissilankaa eli punaista Teeteen Popparia, joka oli alennuksessa. Siitä ehkä saan aikaiseksi Herbivore-huivin tai sitten jotain muuta.

Lisäksi poikkesin Sammakon Kirjakaupassa, Hobboksilla, Askarellissa ja Nappikaupassa. Näistä löysin itselleni kirjan Hetaleita poropeukaloille ja muutaman napin Nappikaupasta. Mieheni kävi yhdessä musaliikkeessä sillä välin kun mä kolusin seitsemän kauppaa. Mä kiertelin ja kuljin ja mieheni teki kitaraostoksia, vähän eri asia.

Shoppailukierroksen jälkeen treffattiin Espan puistossa ja mentiin Iguanaan syömään. Sieltä sitten siskon luokse kahville ja Ikean kautta (pikakäynti, vain 20 minuuttia) kotiin. Leppoisa päivä. Aikuistenaikaa ja yhdessäoloa. Kiitos anopille lastenhoidosta !!!