3. adventti on alkanut ja kynttilät palavat merkiksi olohuoneen pöydällä. Koko viikonloppu mennyt sairastellessa flunssan, silmätulehduksen ja pienen vatsakivun kourissa. Nyt olo jo parempi ja jaksaa taas päivitellä blogia.

Eilen terveyskeskuksesta tultuani, kävin aseman Siwassa ja siellä pikaisesti ostoskeskuksen myyjäisissä. Ihania jouluideoita monta pöytää ja tässä niistä muutama.

Enkelikoriste joulukuuseen. Tarpeita löytyy kotoa jonkin verran, mutta siivet vain puuttuu. Saviheinä siis kutsuisi taas, jotta pääsis itse tekemään samanlaisia. Ehkä ensi jouluna.

Lisäksi löytyi hauska karkkipurkki. Noita oli myös vaihtoehtoina sydänpiparipurkki. Pilttipurkki hyödynnetty hyvin.

Sukkulassa poikkesin pikaisesti hakemassa pitsibaktushuivilankaa joulun pyhiksi. Lanka siis italialaista Lana Gatton Vip-lankaa (80% villaa ja 20% kashmiria). Ihanan pehmeää ja punaista. 50 gramman kerässä on 200 metriä lankaa. Toivon, että yksi kerä riittää huiviin. Saa nähdä kuin käy.

Ja sitten talven jääsydänkoristeista. Tämän idean sain viime talvena Pompotista. Nyt hyvien pakkaskelien ansiosta alkoi syntyä näitä urakalla. Helppo toteuttaa, kun on mm. vanhoja kukkia, pähkinän kuoria (mieheni idea) ja lisäksi värjäsin veden elintarvikevärillä (tämäkin mieheni idea). Yhteen laitoin helmiä, mutta ne eivät näkyneet riittävän hyvin. Paljetit olisivat hyviä. Seuraavaan taidan kokeilla kokonaista tulppaanin oksaa. Tässä siis alla yksi toteutus alkumetreillä.

Ja sitten alla yksi valmis. Kiillotus onnistuu pelkällä vedellä ja reiän saa tehtyä esimerkiksi huulipunalla. Pitsinauha oli minusta kiva kiinnitykseen, mutta mikä muukin nauha käy.