Viime lauantaina oli lankasiskot meillä neulomassa. Vieraana siis Susi, Terhi ja Tomo-koira. Oikein viihtyisä ilta ja lapset puuhastelivat kotosalla myös, kun mieheni oli reissussa. Susilta sain tuomiseksi mukavan pääsiäislahjan. Karamellit ja pienet suklaamunat maisteltiin yhdessä ja Tipi-kana pääsi olohuoneen hyllyyn paraatipaikalle. Se onkin todella hieno. Saviheinän puodista hankittu. Kiitos paljon Susille!

Ja Tipi-kanasta lähikuva...

Ja sitten on maaliskuussa aloitettuja keskeneräisiä käsitöitä vinopino. Kolme neuletta olen aloittanut ja kaikki on kesken. Jotenkin mielenkiinto loppunut kesken kaiken. Hmmm... kait ne joskus valmistuu.

Ensiksi aloitin slipoveria. Lankana Novitan Puro Batik. Alaosa oli kiva tehdä, mutta olkaimissa töksähti, kun piti neuloa pelkkää sileää neuletta. Aika tylsää. Ohje on Lankatalo Priiman Kyoto-malli.

Sitten aloitin kummipojalle villatakkia. Ohje löytyy Moda 2/2011 -lehdestä, mallinro 38. Lankana mm. Sublimen extra fine merinovillaa ja Primavera. Saa nähdä milloin tämä valmistuu. Kesäkuussa pikku miehellä synttärit, joten ehkä siihen mennessä. Villatakin lankojen riittävyys pisti minut purkamaan hihat, työhön tuli sitten muutos. Uusi suunnitelmaa tehty, mutta toteutus puuttuu. Loppui inspiraatio.

Ja sitten tämä viimeinen neuleprojekti, kestää ehkä ikuisuuden. Samasta Moda 2/2011 -lehdestä, mallinro  8. Sitä olen nyt tikuttanut ainakin pari viikkoa (tosin aikaa ollut vain iltaisin).

Terhi kävi Tallinnassa Karnaluksissa ja sain tilattua tähän työhön langat ja puikot. Lanka on aivan mielettömän ihanaa, Schoeller+Stahlin Forotissima Alpakkaa ( 50% superwash merinovillaa, 25% alpakkaa ja 25% polyamidia). Ohuttahan lanka on ja siksi tikutus 3 mm puikoilla tuntuu kestävän ikuisuuden. Ohje on mielestäni aika vaativa, mutta joskus otettava vähän haastetta. Tosin menossa melko seesteinen vaihe neulomisessa, eikä sukkia kiinnosta tehdä yhtään. Kiva tehdä välillä vähän isompiakin töitä, vaikka jäävät vähän kesken.

Siis takakappaletta vasta teen ja tuon yläosan palmikon takia ihastuin malliin ja villatakista tulee jonnin verran tyköistuva. Saa nähdä milloin valmistuu, ehkä ensi jouluksi... Lähikuva palmikosta myös.

Ensi viikonloppuna menen Jyväkylään. Miniloma parin opiskelijakaverin kanssa. Sukulaisia näen kanssa, ainakin äitini, jonne menen yökylään, siskoni ja Mumman. Ohjelmassa myös Kädentaidot-messut Paviljongissa, syöminkiä, jutustelua ja lastenvaatekirpparia (jos sinne kerkiän, toivottavasti). Siis ihanaa ohjelmaa ja hyvää seuraa tiedossa. Toivottavasti saan kuvia messuilta, jos sais taas uusia ideoita.