Mistähän alkaisi, hmmm... No, loma alkaa olla lopuillaan ja tässä tulee reissutarina käsitöiden parissa.

Olimme lasten kanssa Jyväskylässä sukuloimassa ja oli mukavaa rentoutua ja viettää lasten kanssa aikaa yhdessä. Kiitos yökyläpaikoista äidin ja siskon luona sekä terveiset nyt heti aluksi kaikille!

Sukkia tälläkin reissulla valmistui. Punaiset sukat sain tehtyä reissussa Novitan 7veikasta tutuilla 3,5 mm bambusukkapuikoilla. Saattavat tulla omaan käyttöön, tai se oli ainakin alunperin tarkoitus. En vielä niitä alkanut käyttää, jos vaikka pukinkontin täytettä tarvitsen.

Lisäksi aloitin samalla mallilla luumun värisestä Novitan 7 veikasta sukat reissussa. Ja samoilla 3,5 mm puikoilla. Sukat muuten valmistuivat tänä iltana ja menevät lahjaksi ( vielä ei voi paljastaa enempää ). 

Sitten kävimme viime maanantaina Jyväskylän Laajavuoren kylpylässä uiskentelemassa äitini, Neiti Näpsän ja Pikku Herran kanssa. Siellä oli pieni myymälä, josta bongasin itselleni uuden kukkaron. Mietinkin tuossa jokin aika sitten, että uusi lompankon korvike olisi hyvä vanhan n. 5-10 vuotta vanhan tilalle. Olen onnellinen uudesta käsityöaiheisesta rahapussista.

Uiskentelun jälkeen kävimme Jyväskylän käsityökaupoissa. Toisesta otin kuvan eli Pikkulinnasta, www.pikkulinna.fi/index.php . Upea lankameri, kiitos kuvausluvasta ja mukavaa oli löytää haluamaansa lankaa. Täällä käyn kyllä uudestaan... Titityyssäkin, www.titityy.fi , kävin äitini kanssa, mutta puhelin oli silloin varattu lapsilla pelikoneena, joten kuva jäi ottamatta.

Löysin tosiaan haluamaani lankaa eli TeeTeen Primaveraa, värinä musta. Ankee väri, mutta niin sopiva kaikkien vaateiden kanssa. Tästä langasta tulee itselleni pitsibaktus-huivi, joka pääsee seuraavaksi puikoille.

Ennen lomaa valmistui PIkku Herralle pipo Katian Inca-langasta. Sen ostin kesällä Tallinnasta ja nyt alkaa pipojen tarve lisääntyä. Ensin meinasi pipon korkeus olla liian matala, joten pari kertaa purettuani ( lomareissun jälkeen ), sain piposta passelin.

Jyväskylästä tullessamme kotiin, pysähdyimme Hartolassa Charlotta askartelukaupassa, www.charlotta.fi . Aivan mieletön paikka ja kassi tuli täyteen helmiä, kortteja ja muuta askartelutarviketta. Näistä on hyvä toteuttaa vaikka mitä. Joulukorttitarvikkeita lähdin hakemaan, mutta vähän muutakin tarttui matkaan.

Tänään sitten saimme Neiti Näpsän kanssa askarreltua osasta tarvikkeista synttärikutsukortteja. Pikku Herra oli luurankobileissä, iskä bändinsä keikalla ja me tytöt askarreltiin. Oli selvä suunnitelma ja niin nämä syntyivät.