Taas tänä vuonna oli aika tehdä itsenäisyyspäivän tienoilla pipareita. Ainakin eka satsi on nyt saatu tehtyä ja myös koristeltua. Komiat tuli taas ja herkulliset myös. Kaupan piparitaikina ja ranskalaiset pastillit koristeina.

Kuvan alimmaiset piparit menivät "Pipsa-tontulle" joulupukille menevien kirjeiden mukana. "Pipsa-Tonttu" kävi sitten ne hakemassa tänä iltana pois lasten nukkumaan menon jälkeen ja lupasi toimittaa kirjeet Joulupukille.

Itselleni sain tehtyä joulunpunaiset sukat aiemmin, mutta ne menivät parin muun sukkaparin kanssa Pikku Herran hoitotädeille pikkujoululahjoiksi. Nyt kuitenkin nämä punaraitaiset sukat ovat päätyneet omaan jalkaan ja pysyvätkin. Ihan vahingossa osuivat raidatkin kohdilleen. Hassua sinäänsä, koska ajattelin, että saavat mennä miten menevät.

Vielä yksi kuva pintakuviosta. Lankana Novitan 7 Veljeksen Raita -lanka, aiemmilta vuosilta, jota löysin lankavarastostani. 

 

Äitini oli käymässä ja sain häneltä aivan ihanat violettisävyiset sukat. Kiitos niistä! Lisäksi saatiin kerittyä ontelokudetta minulle vyyhdeistä keriksi, jotta saisin virkattua maton itselleni. Ajattelin Kauhavan Kangasaitan ohjeella yrittää tehdä sellaista. Katsotana mitä syntyy. Ontelokude on odottanut varmaan kolme vuotta jo vaatehuoneessa muovikassissa, mutta ehkä nyt siitä syntyy jotain.

Mukavaa pikkujouluaikaa ja tunnelmalista joulunodotusta kaikille lukijoille tämän tonttukynttiläasetelman myötä!