Todella upea päivä tuli vietettyä ystäväni Terhin kanssa Helsingin Kädentaidot-messuilla tänään. Junalla matkasimme Helsinkiin ja pari putiikkiakin ennen Wanhaa Satamaa käytiin kurkkimassa. Globe hope jäi erityisesti mieleen ja heidän laukut. Täytyy tuumata, jos jotain hankintaa sinne suuntaan tekisi.

Antoisia ostoksia ja ideoita löytyi messuilta. Tässä alla kuva mitä kassin pohjalle kertyi.

Ensinnäkin tuo oikealla puolella kuvassa on valkoinen "Kauhapiika". Sellaisen olen nähnyt jo useilla messuilla, mutta nyt se tarttui minun mukaani. Nyt ei pöytä ole enää likaisena tai tarvita lautasta, kun saa kapustan omaan astiaan. Lankaa tarttui kolme kerää. Naturel cotton -langasta aloitin jo tänään tekemään itselleni tuubihuivia. Siitä myöhemmin lisää, kun valmistuu. Raitalangasta tulee ehdottomasti sukat.

Lisäksin muutama helmikin osui sopivasti matkalle. Ehdottomasti laavahelmet ( kuvassa olevat tummanharmaat helmet ) olivat upea löytö. Niitä meinasin ostaa jo Hämeenlinnasta syksyllä.

Kiertin Hamppuiset tiskirätit ostin myös ja niitä ostan kyllä lisää ensi kerralla. Siskoni aiemmin tuomat Kiertin bambutiskirätit ovat olleet jo todella paljon käytössä. Hyvän ohut ja miellyttävä käytössä oleva tiskirätti on aina tarpeen. Lapsille ostin Blendy pens -tussikynät. Niillä saa tehtyä useita eri värejä sekoittamalla tussin kärkiä yhteen korkin sisällä. Mielenkiintoista tykkääkö lapset näistä. Ovat ainakin vähän erilaiset tussit.

Kuvassa myös alhaalla vasemmalla musta sydänsaippua. Kaiken lisäksi se tuoksuu salmiakille. Aivan ihana. Pinnit löytyivät myös. Neiti Näpsän lempiväri kun on nykyään sininen.

Ehdottomasti parhaimmat ja miellyttävimmät myyjät löytyivät mielestäni Kauhavan Kangasaitan ja Poppelin osastolta. Samoin heiltä löytyivät myös parhaat ideat: tuubihuivi, jota jo aloitin, ja alla näkyvä baktushuivin malli paksummasta langasta tehtynä ja vielä napin kera. Ihailkaa tätä. Se on saatava tehtyä viimeistään ensi talveksi.

Toinen loistoidea löytyi Priiman osastolta. Sielläkin muuten oli iloiset ja idearikkaat myyjät. Heillä oli liivineule esillä ja ohjeenkin sain, jeeeeee. Samoin sain heiltä ohjeen virkattujen arfikkalaiskukkien tekoa varten (niiden kuva jäi kyllä ottamatta).

Poppelin osastolta ostin myös Dropsin lehden, josta löytyikin neulepannan kuva, joka olisi varmasti tyttäreni mieleen. Katsotaan toteutuuko tämä.

Lisäksi yhdellä osastolla pääsimme ihmettelemään banaanilankaa. Maitolankaa ja maissilankaa on jo tullut vastaan, mutta tämä oli ihan uusi tuttavuus. En ostanut lankaa, mutta jännittävän tuntuista se oli. Vaikutti hiukan viskoosilangalta.

Niin, ja mainintaa myös valmistuneesta villatakista. Se on jäänyt kuvaamatta. Siitä tuli minulle liian iso, joten taitaa mennä jolle kulle muulle. Laitan kuvia vielä tarkemmin jossain vaiheessa. Harmittaa, kun villatakki ei ole sopiva minulle, kun niin odotin sen valmistumista... Tyhmästä päästä kärsii koko tyyppi, kun ei muista mitata kunnolla kappaleita.

p.s. Hippohiihdoissakin käytiin tänään, mutta hiihdot jäivät meidän mukuloilta väliin. Aurinkoinen keli kyllä suosi kisalaisia. Lasten serkkutytöt olivatkin erityisen ahkeria hiihtämään. Hanna oli sarjansa kolmas.