Piparintuoksussa kirjoittelen, ja pian on 4. adventti. Aika pian se joulu on ja ihan jo kohta ovella. Avaa siis ovesi ja anna joulun tulla nenuusi ja massuun. Nämä riimitelmät on muutamista laulunsanoista (laulun nimiä en enää muista).

Me lasten kanssa tämän päivän päätteeksi leivoimme jo kolmannen kerran pipareita. Koristelut odottavat huomisaamuun ja samoin joulusiivousta teemme huomenna. Tämä päivä onkin ollut aivan mielettömän tunnelmallinen ja iloinen. Tuttujen neuleystävieni kanssa vietimme pikkujoulua (aamusta klo 9 alkaen) ja hetkestä syntyikin jouluherkkujen nelituntinen. Kiitokset kuuluvat ystävälleni Sinikalle ja lankasiskoille. Olet Sinikka paras emäntä ikinä! Lankasiskojeni seuraan haluan aina palata. Alla tunnelmia kuvina Sinikan joulusta ja meidän pikkujouluista.

Jouluruusu viemiseksi meiltä lankasiskoilta.

Kattaus oli kertakaikkisen täydellinen ja servetti oli laitettu pieneen piparimuottiin. Ihana idea. Tuota käytän minäkin, kun löydän sopivat muotit.

Terhin tekemä "heittotähti". Tähän odotan ohjetta ja käytän ideaa ensi jouluna. Tämän joulun askartelut alkavat olla jo tehtynä, samoin neulomukset. Pikku Herra innostuu "heittotähdestä" aivan varmana. (Ideana on tehdä leveämmästä lahjanarusta kuvan mukaisia tähtiä, joita voi heittää joulukuuseen. Tähden vieressä on pikkulusikka - näkyy tähden koko. Eli leveämmästä narusta tulee isompi ja sopivampi tähti kuuseen heitettäväksi.)

Vanha Rouva Muotin ikuistin vielä omaan kuvaan. Tuollaisen haluaisin itsellenikin, uudet muotit ovat eri kaliperia kuin vanhat.

Ja komia pariskunta vahtimassa jouluvieraita hyllyn reunalla. Luulen, että nämä voisivat olla ulkomailta tulleita, mutta unohdin kysyä niiden tarinan. Täytyy siis tarkistaa ensi yhteydenpidossa.

Sitten kuulin Sinikalta, että Nurmijärven keskustassa (olimme siis aivan liki vierailemassa) on aika uusi käsityökauppa. Kummasti se jäi mieleen ja kas kummaa, kolme naista suunnistivat ennen kello kahta Nurmijärvelle 2Hands käsityöliikkeeseen. Mukaan täältä putiikista jäi Wash+Filz-it! -lankaa 3 vihreää kerää. Lanka päätyy todennäköisesti huopatossujen tekoon. Alla muutama kuva ideoista, joita sieltä sain.

Meillä kotona samanlainen kello, joka saattaa saada samantyyppisiä koristuksia joskus, tai sitten ei.

Nämä hiirulaiset olisi helppo toteuttaa vaikka vanhoista villasukista. He kuuluvat hernepeppuperheseen (eli keskiosassa on sisällä herneitä, ja siksi tämä nimitys - oma keksimä kyllä).

Ja tuo koristus saattaa päätyä joku kerta omaan oveemme. Vastaavaa kuin fanttilanka ostin jo, ja muut koristukset löytyvät todennäköisesti kotoa omasta varastosta.

Sitten kävimme myös viereisessä maalaisromanttisessa puodissa. Sen nimeä en valitettavasti muista. Moninaisten Joulupuotiin menimme vielä käymään ja sieltä mukaan tarttui muutama joulukoriste.

Paluumatkalla poikkesin vielä Hyvinkään Taito-kaupassa. Sieltä sainkin mukavia pikkutuomisia ehkä pikkujoulupakettiin tai sukuloimaan mennessä. Hmmm... täytyy tuumata.

Alla vielä kuva "joulukukastani", joka tuli Jyväskylästä isosiskolta. Tuhannet kiitokset ja lämpimät terveiset kaikille.

Niin ja vielä pari juttua, onhan tässä kerrankin tullut raapusteltu pitemmät jorinat. Pikkusysterille lähti paketissa eilen pitkät palmikkosukat. Ne kun olivat lahjatoiveissa, mutta kuva jäi ottamatta. Lisäksi aiemmin vein jo hänelle korun, joka toivottavasti päätyy käyttöön. Samanlaisia koruja tein yhden kaulakoruksi ja kolme rannekorua, ja niidenkin kuvat jäi ottamatta.

Jos jostain syystä en kerkiä ensi viikon aikana enää raapustelemaan jorinoitani, niin haluan toivottaa kaikille lämpöistä ja rauhallista joulun aikaa! Nauti läheisiesi kanssa leppoisa joulu. Anna joulun tulla massuun asti.

Alla vielä kuva joulutähdestä, joka päätyi myös "jäihin". Hyvä niin, koska pakkanen oli puraissut kukkaa kukkakaupasta kotiin tullessa ja se pudotti lehtiä aivan koko ajan. Mieheni kuitenkin keksi, että se pitää pakastaa pian. Kiitos kultani tämä oli loistava idea taas kerran ja saan nauttia siitä vielä niin kauan kuin pakkasia riittää.

LEVOLLISTA JOULUA!