Eilen sitten kävimme lankasisko Terhin kanssa Tallinnassa päiväristeilyllä. Pääsuunnitelmana oli käydä Karnaluksissa, jossa viihdyimme pari tuntia aivan rauhassa, eikä muualle sitten kerittykään. Ihastelimme kaiken maailman käsityötarvikkeita, mitä lankatukusta löytyykään. Se on kyllä upea ja edullinen paikka, jossa kannattaa käydä. Neljä kertaa käyneenä ja aina löytyy uusia juttuja.

Alla ensinnäkin pieni lankavuori, mitä tuli hankittua. Ostin alimmaisena olevaa Schoeller+Stahlin Baby Micro -lankaa Neiti Näpsän boleroon. Itselleni ajattelin tehdä samanlaisen tuosta Granada -langasta. Nuo kirjavat langat käytän sukkiin, ehkä teen niitä joulupukin konttiin. Oli hyvä, että olin etukäteen tehnyt listaa mitä tarvitsen ja suunnitellut mitä ajattelin tehdä.

Lisäksi ostin tietenkin bambupuikkoja: 60 cm pyöröpuikot kokoa 3,5 mm, 80 cm pyöröpuikot kokoa 4 mm ja kahdet bambusukkapuikot kokoa 2,75 ja 3,5 mm. Kuvassa myöa pari pientä pussia metallihelmiä välihelmiksi koruja varten.

Nappeja ostin varastoon 24 kappaletta. Nuo mustavalkoiset menevät boleroihin ja muut, eli pinkit ja valkoiset kukkanapit ehkä laukkuihin tai johonkin muuhun tulevaan tekeleeseen. Kuvassa siis mallit.

Lapsille toin pienenpienet tuomiset. Neiti Näpsälle helmiä pari pientä pussia ja Pikku Herralle tietenkin Spiderman merkkejä.

Anoppi ja hänen miehensä saivat sitten vähän "paremmat" tuliaiset. Anoppi hoiti sairaita lapsiamme ja oli itsekin kuumeessa. Kiitos siis tuhannesti ja nyt konjamiinista lääkettä, että paranet. Tuo suklaa oli muuten järjettömän hyvää. Kotiin ostin sitä pienen levyn ja tietysti myös salmiakkia.

Lisäksi ostin itselleni rannekorun Karnalukista (siellä ne olivat kolmekertaa halvempia kuin Kreikassa), tosi edulliset hopeakorvikset ja Lumenen ripsivärin laivalta. Kuvasin vain rannekorun, koska se oli niin komia.

Jotain pientä me saimme laivamatkan aikana lankasiskon kanssa neulottuakin. Mä tein loppuun jo useita viikkoja sitten aloitetut sukat ( tosin toisesta sukasta puuttui vajaa puolet, mutta tulipahan valmiiksi ).

Terhi puuhasteli pitsibaktuksen kanssa ja sekin oli loppusuoralla paluumatkalla. Tuo ihanainen käsityöpussukka on Terhin mummon vanha. Tuollaisen mäkin haluaisin. Pieni ja aivan mielettömän ihanaa kangasta.

Matka oli rentouttava vaikka aika pitkä, kun kumpikin lankasiskoista oli herännyt jo anivarhain. Ihanaa oli olla aikuisporukassa reissussa, eikä tarttenut huolehtia kuin itsestään. Lapset ovat todella rakkaat , mutta tartteehan aikuiset omaakin aikaa.