Vihdoin täällä taas. Pari viikkoa sairasloman jälkeen pyörähtänyt, eikä ole yhtään kerennyt kirjoittelemaan. Työkuviot pitäneet kiireisenä ja muutenkin touhua riittänyt kotosallakin. Vähän on tullut neulottuakin ja neitille tein myssyn Novitan 7veljeksen Polkka-langasta. Taitaa olla viime vuoden väri. Puikkoina 4 mm sukka- ja pyöröpuikot.

Tein myös toisen myssyn lasten hoitotätin äidille. Lankana kaksinkertainen Lanett-lanka ja puikot samat kuin edellisessä. Kukan tein kyllä yksinkertaisella langalla, tuli sirompi.

Ja lähikuva virkatusta kukasta. Koukkuna Soft Touch -koukku, koko 3,25 mm.

Sitten on pakko kertoa vielä yhdestä ystävänpäiväylläristä, jonka Neiti Näpsä teki minulle ja unohdin siitä aiemmin kirjoittaa. Hän oli ystävänpäiväviikonloppuna nuhaisena, eikä menny uimakouluun. Mä jäätiin kotiin neitin kanssa, kun pojat menivät uimalaan. Itse tein koruja toisessa huoneessa ja Neiti Näpsä puuhasi omiaan.

Sitten kuului askeleita, en reagoinut. Kuului taas askeleita ja kysyin: "Mitä puuhaa?" Tuli vastaus neitiltä: "Yhtä juttua." Hetken päästä hän tuli luokseni ja kysyi: "Olisko sulla äiti narua?" Annoin pienen pätkän lankaa. Pian neiti tulikin ja näytti ihanaa yllätystä. Pingviiniprinsessa liimattuna vaaleanpunaiseen sydämmeen, jossa oli antamani lanka. Neiti ripusti sen ovan kahvaan. Tuntui niin ylpeältä, kun hän itse omalla mielikuvituksella keksi koko jutun. Piirsi, väritti, leikkasi ja liimasi. Upea taidonnäyte taas kerran rakas tyttöni!

Sitten on tehtävä taas tunnustus: olen ostanut hiukan lankaa. Kauheeta, ettei meinaa pysyä erossa langoista. Himottaa tehdä kaiken näköistä ja omat lankavarastot eivät täytä vaatimuksia tuleviin suunnitelmiin. Nyt ideana olisi tehdä Kyoto-slipoveri. Se on Lankatalo Priiman ohje. Alkuperäinen ohje on Noro-langalle, mutta minä ajattelin tehdä sen Novitan Puro Batik -langasta (lanka tuntuu käteen tosi miellyttävältä, huom. 100% akryylia). Isosisko kyllä ihmettelee väriä...

Lähikuva vielä, sen verran kiva väri.

Ai niin. Tiistaina illalla siivosimme Neiti Näpsän lehtikaapin. Siellä oli kasapäin Prinsessa-lehtiä ja muita tyttöjen makuun sopivia lehtiä. Ihan huonot heitimme roskiin, parhaat pistettiin kaappiin takaisin hyvässä järjestyksessä ja repaleiset sai odottaa yhden päivän leikkaamista.

Keskiviikkona sitten leikkasimme parhaat kuvat muutamasta lehdestä ja liimasimme korttipohjiin. Nyt meillä onki 22 uutta korttia odottamassa saajiaan. Tämä oli hyvä ekologinen hyötykäyttö ja rahansäästökeino myös. Kortteja kun menee syntymäpäiville ja muihin muistamisiin. Lapset ovat hyvin oivaltaneet säästämisen, kun tietävät, että reissu odottaa kesäkuun alussa. Koitan laittaa korteista kuvia seuraavan kerran.