Kesäloma alkoi kaksi viikkoa sitten ja onkin tullut reissailtua ihan mukavasti. Helatorstain jälkeen lähdimme koko perheen voimin Kreikkaan Kosin saarelle viikoksi, ja matka oli todella onnistunut. Neiti tosin oli matkan aluksi hiukan kipeä, mutta paikallinen lääkäri ja lääkkeet tehosivat tosi hyvin ja nopeasti. Alla uima-allastunnelmaa, jossa pääasiassa lomamme vietimme. Rakkaan mieheni ihmeellisellä iphonella saa upeita kuvia.

Lomaostoksiakin tuli tehtyä hiukan. Kaikki uimalelut oli unohdettu tyylikkäästi kotiin ja uimapatjat, kellukkeet ja pallo löysivät meidän mukaan reissusta. Niitä kyllä käytettiinkin urakalla reissun ajan, kun altaissa viihdyttiin. Neiti Näpsä käytti omat rahansa "isona tyttönä" hyödyllisiin ostoksiin. Hän osti Hello Kitty -olkalaukun, kynän ja päiväkirjan.

Pikku Herra taasen osti Bakugan-leluja ja Bakugan Uno-kortit. Niillä sitten pelattiinkin aamulla ja päivällä ja illalla. Pikku Herra ei osannut peliä ennen reissuun lähtöä. Kun kortit oli ostettu ( ensin tavalliset Uno-kortit ), hän katsoi yhden illan ja pelasi vuoronperään jonkun parina. Seuraavana päivänä peli sujui häneltä jo aivan yksin. Nopea oppimaan pieni mies kyllä on.

Miehelleni ei tarttunut matkaan mukaan kuin uimasortsit. Itselleni löysin pienen valkoisen nahkalaukun ja rannekorun. Toki lentokentältä tuli ostettua vielä hiukan karkkia, mutta ne on jo jaettu ja syötykin osa, ja pieni purkki menee lähityökavereilleni maistiaisiksi.

Tuliaisina, karkkien lisäksi, toimme anopille, äitilleni ja siskolleni oliivi-aloevera -saippuaa, oliivi-käsirasvaa ja ouzoa anopin miehelle. Huivipantoja toin myös tuomiseksi siskon muksuille, ne tosin on jo viety Jyväskylään ja jäi tietty kuvaamatta.

Kun saavuimme viime perjantain ja lauantain välisenä yönä kotiin, alkoi kova pyykkiurakka. Tämä siksi, koska sunnuntaina starttasin lasten kanssa Jyväskylän reissulle. Siellä kun on neljällä serkulla kesäkuussa synttärit, niin loman aikana oli sovittu, että mennään kyläilemään. Tosin hiukan rankkaa oli lähteä näin pian uudelle reissulle ja neiti tuli sitten kaiken lisäksi kuumeeseen. Nyt onneksi jo vähän toipumaanpäin.

Jyväskylästä löysin itselleni tosi upean 50-luvun tyylisen pallomekon, joka pääsee juhliin tänä kesänä muutamankin kerran. Lisäksi löysin tällaisen seinätaulun / avainnaulakon, joka päätyy meidän eteiseen ennen koulun alkua. Neiti Näpsä saa omat avaimet roikkumaan tähän elokuusta alkaen.

Jotain pientä on tullut tehtyäkin ja upea luomus syntyi Neiti Näpsän suunnittelemana tänään. Lapset halusivat esittää nukketeatteria ja vanhasta sukasta tehtiin yksi käsinukke. Minä kiinnitin silmät ja hiukset ja neiti piirsi suun.

Itse tein siskon antamista Novitan Tennesee -langoista taas kerran synttärilahjaksi virkatun kassin, koukku 4,5 mm. Napit taas Mummalta saadusta nappivarastosta.

Nyt lapset saavat loppuviikon olla Riihimäellä, kun äiti vielä vähän reissaa. Huomenna lähdemme päiväristeilylle Tallinnaan lankasisko Terhin kanssa. Karnaluks kutsuu ja lapset ovat onnellisia, ettei tarvitse enää lomalla reissata.