Nyt on miehelleni valmistunut huivi. Väri on yllätys yllätys, raikas musta. Kaikkien värien kokoelma. No, täytyy sanoa, että kyllä itsekin tulee pidettyä aika lailla mustia vaatteita, joten ei parane liikaa kommentoida. Tein huivin baktushuivina Menitan Silk Dream -langasta ( 70% merinovillaa ja 30% silkkiä ). Puikkoina 3,75 mm pitkät ruusupuupuikot. Huivi on ollut viikonlopusta asti käytössä ja kuulemma hyvä ja lämmin.

Kuvaaminen oli jotenkin hankalaa, värin vuoksi, vaikka otin kuvat päivänvalossa. Lähikuvassa näkyy paremmin ainaoikein neule.

Tein myös Novitan Kevät 2011 -lehdestä ohjeella nro 30 itselleni asustehuivin. Tämä sopii hyvin sisähuiviksi kylmilläkin keleillä, koska käytin alpakka- ja villalankoja. Tähän sopii täydellisesti käytettäväksi erilaiset jämälangat. Minulla oli luonnonvalkoista ja mustaa alpakkaa ja tummanharmaata Novitan Nalle-lankaa. Virkkasin huivin 3,25 mm Soft touch -virkkuukoukulla. Tein huivin kapeampana kuin ohjeessa.

Ihastuin huivissa noihin kukkiin huivin päissä. Lisäksi raidoitus on kivaa tehdä pitkittäin. Sitä on myös mielekkäämpää virkata, kun ei tartte kääntyä koko ajan.

Huivi kuvattu vielä kaulassani. Tuli kiva, vähän kutittava, mutta lämmin. Tämän taidan ottaa mukaan ensi viikonloppuna Pietariin. Toivottavasti sieltä löytyy jotakin mielenkiintoista ostettavaa myös harrastekäsityöläiselle.

Kiitos vielä Terhille ja Susille viime sunnuntain Lankasiskojen tapaamisesta. Mukava oli taas turista ja tehdä käsitöitä. Ensi viikolla nähdään.